David Ritschard & Krokodiltårarna med succéspelning på Pustervik – Onsdag 24 november 2021

David Ritschard är stockholmaren som gör country på svenska. 32-åringen har blivit mycket omtalad på senare år. Albumdebuten Brobrännaren kom 2019 och nu i år har han kommit med sitt andra album Blåbärskungen. Countrystuk med socialrealistiska texter. Folkhemscountry har det ibland kallats av en ofta lyrisk press. Pedal steel och fiddle fick stort utrymme. Riktigt bra jordnära countryrock blev det.

De började med en cover av Hoola Bandoola Bands Huddinge, Huddinge som passade honom perfekt. Som första extranummer fick vi en fin version av Björn Afzelius-låten Natt I Ligurien. Annars eget material förutom Behöver en vinst och Jag blir inte sjuk som skrivits av Hjelle från gruppen Bäddat För Trubbel. Utgiven ifjol som sjutumssingel av David på Jerker Emanuelsons lilla skivbolag Sound Asleep Records.

Bandet bestod av Agnes Nalle Odén på fiddle, Fabian Ris Lundblad på trummor, Roland Junell på gitarr, Nicke Widén på pedal steel och Gustav Erlandsson Holmqvist på bas.

David hade publiken på cirka 400 personer i sin hand från start. Han hade en specielutstrålning som gick hem starkt. Det blev en relativt kort konsert på en timma plus två extranummer. Jag tror jag fick ihop en något så när riktig låtlista i följande ordning.

Huddinge, Huddinge

Sverigerocken

När du reser dig

Än går det vågor

Sockenplan Revisited

Behöver en vinst/En dag blir man sjuk – (Två låtar som gick ihop)

Jag går aldrig utan dig

Jul utan dig

Som en Hank Williams refräng

Inte här (när jag är här)

Röd

Natt i Ligurien

en rivig låt nåt om Country girl på svenska Party?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *