Pretenders i nya The Ultimate Music Guide – Lördag 12 februari 2022

Pretenders och Chrissie Hynde får äntligen en hel tidning i Uncuts serie Ultimate Music Guide. 122 sidor som tar oss med på en resa från 1979 fram till idag. Första artikeln är på fem textsidor skrivet av Allan Jones och den kom i Melody Maker i juli 1979.

Gruppens debutalbum kom ut i januari 1980 och är en klassiker som står sig bra. Här som vanligt i Ultimate-serien får vi albumen recenserade med dagens ögon.

Framme vid deras tredje album Learning To Crawl 1984 hade ju tyvärr två originalmedlemmar gått bort. Gitarristen James Honeyman-Scott och basisten Pete Farndon. Nu tillkom istället Robbie McIntosh och Malcolm Foster. När vi kommer fram till 1986 och sjätte albumet Packed! är även dessa utbytta och på denna har vi Billy Bremner på gitarr.

Albumrecensionerna varvas med artiklar från Melody Makers och New Musical Express arkiv. Här är ett uppslag från MME i november 1986.

Den längsta artikeln kommer från Uncut 1999 och är på hela 16 sidor. Skriven av Allan Jones ger den oss hela historien om gruppen fram till 1999 och bakgrunden till Chrissies kringflackande liv innan hon vid 28 års ålder fick ihop det till att bilda Pretenders. Bästa artikeln.

Här är recensionen över albumet Alone från 2010.

Gruppens live-och samlingsskivor får några sidor.

I slutet en listning av diverse gästspel på skiva Chrissie Hynde har gjort genom åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *