Paul Jones 80 år + Michelle Shocked 60 år – Torsdag 24 februari 2022

Den brittiske sångaren, munspelaren, låtskrivaren och skådespelaren Paul Jones föddes som Paul Pond den 24 februari 1942 i Portsmouth, Hampshire. Han var sångare i R&B-gruppen Manfred Mann åren 1962-1966 och fick med dem stora framgångar. Deras debutalbum kom i januari 1964.

Paul solokarriär kom igång 1966 och han fick på hösten två Top 5-hits i England med låtarna High Time och I´ve Been A Bad Bad Boy. Han hade även teater- och filmroller där den mest uppmärksammade var huvudrollen i Privilege 1967.

Pauls debutalbum kom 1966

Paul Jones blev särskilt populär i Sverige där hela tio låtar kom in på Tio i Topp och han turnerade ofta i landet. Låtarna han slog med ser du här på en CD sammanställd 1999 av Sven-Åke Peterson på svenska EMI.

Han bildade 1979 gruppen The Blues Band ihop med Dave Kelly, den förre Manfred Mann -basisten Tom McGuinness, Hughie Flint och Gary Fletcher. De har släppt drygt femton album sedan 1980 och spelat ofta i Sverige. Blues Band existerar ännu och kom med ett nytt album så sent som 2021 med bara en utbytt medlem genom åren när Rob Townsend ersatte Flint på trummorna 1982. Paul var också under hela 32 år fram till januari 2018 programledare för en bluesshow varje vecka på BBC Radio 2.

The Blues Band

Från 1991 har han även ingått i gruppen The Manfreds med bl.a Mike Hugg, Mike D´´Abo och Tom McGuinness. De har gett ut en rad album där det senaste Makin´ Tracks kom 2016.

Den amerikanska singer/songwritern Michelle Shocked föddes i Dallas,Texas den 25 februari 1962. Hennes riktiga namn är Karen Michelle Johnston. Hon kom fram i folkmusikkretsar hemma i Texas och efter att hon fått skivkontrakt med Mercury fick hon ett genombrott med albumet Short Sharp Shocked 1988 där singeln Anchorage blev en mindre hit på Hot 100. Det följdes av de alldeles strålande bra albumen Captain Swing (1989) och Arkansas Traveller (1992).

Michelle kom till Sverige för konsert första gången i december 1988. Jag åkte upp till Göta Lejon i Stockholm där hon delade konsert med Billy Bragg. Båda hade band med sig och det var alldeles strålande bra. Det var även en presskonferens efteråt och därifrån minns jag mest Bragg som verkligen kunde snacka för sig.

Sedan kom hon till Sverige i maj 1992 och hon spelade då bl.a på lilla Magasinet i Göteborg. Missade detta tyvärr. Hon har en lägre profil idag men ger fortfarande konserter. Här ett kort liveklipp från augusti 2021.

5 kommentarer Lägg till din
 1. Hej Leif,
  Rob Townsend är inte en orginalmedlem i Blues Band . På de tre första plattorna trummade Bluesbrakers trummisen Hughie Flint.
  Mvh
  Lennart L

  1. Hej Lennart. Ändrde. Såklart var det Hughie. Som bl.a redan hade jobbat med Tom McGuinness i fina McGuiness-Flint. Såg ju bandet i London redan augusti 1979 och det är först till fjärde albumet Brand Loyalty som Rob kom. Mest känd från Family . Andra gång jag såg dem var på Scandinavium november 1980 (Förband till Elvis Costello & The Attractions) och tredje i november 1981 på Lobo, Undrar om Rob redan kommit till den senare gången

   1. Det var Hughie som trummade på Lobo. Hade glädjen att få hamna med farbröderna innan givet. Missade du konserten på Liseberg ? Vill minnas att Elvis Costello var mäkta sur för att många lämnade Scandinavium efter att Blues Band spelat

     1. Jag missade den på Liseberg i juni 1981.Sedan fick jag inte se dem förrän på Åmåls Blues Fest 2006 och senast för mig var det på Musikens Hus 2008.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *