Taylor Hawkins från Foo Fighters hittad död – Fredag 25 mars 2022

Foo Fighters trummis Taylor Hawkins hittades död fredag 25 mars på sitt hotell i Bogota i Colombia där han skulle spelat med sin grupp på en festival samma kväll. Innan han kom med i Foo Fighters 1997 hade han spelat med bandet Sylvia och på turné med bl.a Alanis Morissette. Han spelade i hennes band när hon kom till Stockholm 1995 (Gino) och 1996 (Cirkus). Här ser och hör vi honom i toppform bakom Alanis hos Letterman 1995.

Han hade också sido-bandet Taylor Hawkins and the Coattail Riders där han förutom trummandet även var sångare. Dessa gav ut tre album mellan 2006-2019. Under 2021 bildade han också gruppen NHC ihop med bl.a Jane’s Addiction-medlemmarna Dave Navarro och Chris Chaney. Deras debutalbum är inspelat men ännu inte utgivet. Här et tklipp från dem

Jag såg Foo Fighters på Ullevi såväl 2015 som 2018. På den första av dessa kom ju incidenten när Dave Grohl ramlade ned från scen och bröt benet, Han återkom efter en lång stund men under tiden var det Taylor som tog över sången i ett antal låtar.

Vi var också många som såg Hawkins i den fina dokumentär-serien Sonic Highways från 2014. Även visad i SVT. Foo Fighters firade 20 år och det skedde med en annorlunda inspelning av sitt åttonde album Sonic Highways. Man åkte med ett tv-team till olika studior runt om i USA. Hela åtta timslånga episoder som gav mycket rockhistoria.

Här ett Foo Fighters-klipp från Jools Hollands tv-show i England 1997.

När Rush valdes in i Rock And Roll Hall of Fame fick tsylor äran att sepla ihop med deras trummis Neil Peart i ett nummer.

Foo Fighters spelade under David Letterman allra sista CBS-tv-show 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *