Macy Gray med toppband i svängig R&B/Soul-show på Pustervik – Onsdag 25 maj 2022

Macu Gray äntligen på en scen i Göteborg. Hon kom till Pusterviks stora scen denna onsdag 25 maj med sitt band The California Jet Club. Fyra man på keys/piano, trummor, bas och congas. Ingen gitarrist.

Macy Gray är utsprungligen från Dayton, Ohio. Verksam i Los Angeles sedan 90-talet. Hon blev ett stort namn efter albumet On How Life Is som kom hösten 1999 och sålde tre miljoner exemplar. Hon fick en Grammy och en superhit med låten I Try våren 2000. Uppföjaralbumet The Id från 2001 blev också en miljonsäljare. Sedan dess har hon varit mer sparsam med skivutgåvor men är ett aktat namn som liveartist.

Macy var som väntat en stark personlighet live. Härlig raspig röst och detta band med lite jazztouch passade henne suveränt. Jag kom tänka på Betty Davis som gjorde några fina banbrytande funk/R&B-album 1973-75. Det här var en sångerska i den klassen,

Hon gar nytt album på gång i juli och vi fick ett knippe ur detta men annars de mer kända från egna albumen plus tre lite udda covers. Efter en urladdning av R&B-låtar kom en jazzig balladversion av Nothing Else Matters (Metallica), vidare även Creep (Radiohead) och den enormt svängiga Do Ya Think I´m Sexy (Rod Stewart).

Det blev först en timma med Macy på scen innan vi fick ett trumsolonummer. När hon kom in efter detta var det med ett klädbyte och det blev ännu ett sådant innan de fem extranumren. Se låtlista nedan och du kan se några videor på mina facebook- och Instagramkonton.

Mycket folk framför scen och även uppe på läktaren, kanske 500-600 personer inne alltsomallt.

 1. Intro (P.T.S.D)
 2. Relating to a Psychopath
 3. Why Didn’t You Call Me
 4. Do Something
 5. Nothing Else Matters
 6. Still
 7. Me With You
 8. Save Some
 9. Creep
 10. Grieg (Trumsolo)
 11. Disco Song
 12. Sexual Revolution
 13. Da Ya Think I’m Sexy?
 14. Mr Policeman
 15. I Try
 16. Thinking of You
 17. You Got Away
 18. Mercy
 19. Sweet Baby
 20. The Letter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *