Mojo ute med sitt julinummer – Lördag 4 juni 2022

David Bowie får längsta artikeln och omslaget, Detta med anledning av att LPn The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars firar 50 år. Producenten Ken Scott minns över två sidor, Angie Bowie ger en sällsynt intervju och trummisen Woody Woomansey intervjuas m.m. , Hela 14 sidor inalles.

Stevie Wonder var otroligt aktiv under 70-talet. För precis 50 år sedan kom han med två makalösa album; Music Of My Mind och Talking Book. Här får vi läsa om den tiden över sex sidor.

Velvet Underground fortsätter fascinera. Nu har man hittat ett rullband med demoinspelningar Lou Reed gjorde 1965 och som är mer i folkmusikstil. Låtar som Waiting For The Man, Heroin och Pale Blue Eyes som senare kom i tyngre versioner på Velvets album. Åtta sidors artikel.

Sydstatsbandet Drive-By Truckers får äntligen uppmärksamhet. Sex sidor.

Robert Fripp är mannen som får The Mojo Interview. Han visar sig inte vara så förtjust i sin gamla grupp King Crimson. Mer sina andra projekt som t.ex de med Brian Eno. Hans soloskivor kommer nu i en box. Sex sidor.

Amerikanska folksångerskan Joan Shelley får fyra sidor.

I serien How to buy handlar det den här månaden om skivbolaget Soul Jazz och deras samlingsskivor.

På Real Gone-sidorna får vi nekrologer om bl.a Chris Bailey, Art Rupe, Bobby Rydell och Jordan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *