Oumou Sangaré kom till Pustervik under Clandestino-festivalen – Lördag 11 juni 2022

Oumou Sangaré från Mali är en av den afrikanska musikens stora fixstjärnor sedan länge. Född 1968 slog hon igenom med albumdebuten Moussolou, inspealt 1989 men utgivet på skivbolaget World Circuit 1991. Nu fick jag äntligen uppleva henne live denna lördagskväll 11 juni i en klubbspelning på Pusterviks stora scen.

Oumou hade med sig fem musiker och en körsångerska på denna Clandestino festival-spelningen. Det typiska afrikanska instrumentet kora fanns med och skapar ett härligt sound, men mer framträdande var nog elgitarristen och den kvinnliga basisten.

Det var mest låtar ur nya albumet Timbuktu. Det blev 55 minuters rytmfest med många dansande i publiken längst fram som också bjöds upp scen på några låtar.

Oumou är alltså sedan länge en av de allra största afrikanska artisterna med märkligt nog var vi bara ca 250 personer på plats den här kvällen.

Oumou framträdde även på samma scen under Clandestino-festivalen 2018. Innan dess hade hennes göteborgsbesök varit på Vågen 1997 och i Konserthuset 2009.

För några liveklipp se mina Facebook- och Instagramkonton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *