Big Thief i intensiv rockkonsert på Pustervik – Tisdag 21 jun 2022

Big Thief från Brooklyn, New York kom till Pusterviks stora klubb torsdagen 21 juni. Helt fullsmockat med folk inne, säkert uppemot 850 personer. Vi får möta en kvartett ledda av sångerskan/gitarristen Adrianne Lenker. En grymt skicklig gitarrist är hon. Liksom andre gitarristen Buck Meek. De har en tight rytmsektion i Max Oleartchik på bas och James Krivchenia på trummor.

Bandet bildades 2015 när de fyra medlemmarna möttes i the Berklee College of Music i Boston, Massachusetts. De albumdebuterade 2016 med Masterpiece och är aktuella med sitt femte album Dragon New Warm Mountain I Believe in You utgivet i februari i år.

Vi får mestadels en taggig gitarrdominerad rock med starka melodier. Klar inspiration från Velvet Underground och lite drag även av Television och Pixies. Men 45 minuter in i konserten kommer tre låtar i Americana-stil med akustiska gitarrer där det blev lite i stil med Neil Young kompad av Crazy Horse. På det kom den folkrockartade Spud Infinity där Adriannes border Noah Lenker kom in och spelade mungiga. Som enda extranummer fick vi låten Masterpiece.

Intensiva 75 minuter blev det till slut. Riktigt bra även om de var något introverta stundtals. Ingen låtpresentation eller annat snack och i stort sett var det bara några tack som kom från Adrianne mot slutet. Se några liveklipp på mitt Instagramkonto. Eller på facebook.

Låtlista

 1. The Toy
 2. Contact
 3. Forgotten Eyes
 4. Shark Smile
 5. Black Diamonds
 6. Real Love
 7. Flower of Blood
 8. Not
 9. Dragon New Warm Mountain I Believe in You
 10. Change
 11. Dried Roses
 12. Certainty
 13. Cattails
 14. Spud Infinity
 15. Masterpiece

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *