Tom Jones i toppform med en show i störtregn på Liseberg – Torsdag 4 augusti 2022

Tom Jones på Lisebergs stora scen denna torsdagskväll 4 augusti. Förutsättningarna var sämsta tänkbara med regn timmarna innan konsert och närapå skyfall precis vid konsertstart. Det dröjde en halvtimma innan regnet slutade för att återkomma igen lagom till låten Kiss mot slutet.

Han hade med sig ett samspelt femmannaband och trots regnet fick han stark publikkontakt från början. På ett par låtar från start stod han upp för att sedan sitta ned på en hög pall fram till de två sista numren.

Vi fick hela sju låtar från hans senaste album Surrounded By Time. Många av dem förbluffande bra och Tom visade rakt igenom att han minsann trots sina 82 år fyllda inte har tappat någon kraft i rösten. Sensationellt vital.

Det blev också många väl valda covers under kvällen. Redan andra låten var en omarrangerad version av Bob Dylans låt Not Dark Yet och senare kom även One More Cup Of Coffee. Andra höjdare var Randy Newmans You Can Leave Your Hat On ,Leonard Cohens Tower Of Song och den avslutande Johnny B. Goode.

Flera av hans egna gamla hits också fått lite ny fräsch musikalisk skrud. Som publikfavoriterna Delilah och Sex Bomb. Kanhända ville vi haft några fler ur hans 60- och 70tal repertoar. Men när låtarna ur senaste albumet är så bra är jag helnöjd med konserten. Som prickade in på 90 minuter, För en del videoklipp se mina konton på Facebook och Instagram. Bilderna nedan på hans medmusiker.

Låtlista

 1. I’m Growing Old
 2. Not Dark Yet
 3. It’s Not Unusual
 4. What’s New Pussycat?
 5. The Windmills Of Your Mind
 6. Sex Bomb
 7. Popstar
 8. Green, Green Grass Of Home
 9. One More Cup of Coffee
 10. Talking Reality Television Blues
 11. I Won’t Crumble With You If You Fall
 12. Tower Of Song
 13. Delilah
 14. Lazarus
 15. You Can Leave Your Hat On
 16. Kiss
 17. One Hell Of A Life
 18. Strange Things
 19. Johnny B. Goode

3 kommentarer Lägg till din
 1. Adam Ylivainio undrar om det går att få hela konserten Tom Jones Liseberg 2022 skickat till mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *