Country got soul-kväll på Lisebergs lilla scen – Onsdag 24 augusti 2022

Jesper Lindell Band

Det fiffiga namnet Country got soul passade bra för att summera den härkvällen som startade redan 18,30 och höll på fram till drygt kl 22. Det var få pauser vid bandbyten. Kanske borde ordet rock varit med i rubriken också vad gäller de tre sista akterna, särskilt de två avslutande.

Kassi Vazalla

Kassi Valazza är från Arizona men är baserad i Portland, Oregon. Hennes gitarrist Taylor Kingman kompletterades med tre rutinerade musiker.

De gjorde ett fokuserat men väldigt kort framträdande som klockade in på ca. 35 minuter. Ett lite eget sound med sin keyboardist som spelar lite psychedeliskt samtidigt som det är country i Kassis sång och låtar. Hade det varit en pedal steel istället hade det varit som en Emmylou Harris-konsert.

Taylor Kingman

Eilen Jewell med sina tre musiker fick en hel timme och denna Idaho-födda sångerskan/låtskrivaren/gitarristen har bra låtar så det räcker för det dubbla. Hon har gjort skivor i cirka femton år och ett eget sound med ett särskilt ess i den äldre gitarristen Jerry Miller vid sid sida. Ståbas och trummor med musiker ursp. från Massachusetts.

Eilen Jewells senaste album Gypsy kom 2019 och vi fick många detta. Samt några från kommande som fina Crooked River.

Eilen Jewells stil går från country till rock och soundet på Miller gitarr påminner om Creedence countryrocksida.

Jesper Lindell Band har ett underbart sound med mestadels egna låtar. Covern på The Bands Twilight är också fin. Jespers soulfyllda röst är väldigt behaglig att lyssna till. Bandets musiker är skickliga; Jimmy Reimers på fiol/sång m.m, brodern Anton Lindell på bas, Rasmus Fors orgel/dragspel, Carl Michael Lindvall på keyboards/sång och Simon Wilhelmsson på trummor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *