Strand Of Oaks + Jenny O. kom till Pustervik – Tisdag 23 augusti-2022

Amerikanska Strand Of Oaks kom till Pusterviks stora klubb tisdagen 22 augusti. Det är Timothy Showalter som leder bandet som han bildade ursprungligen i Indiana. Han hade spelat på Pustervik redan 2014 och detta nämnde han från scen som ett stor stund i hans karriär.

Rätt tung men också melodisk gitarrock från fyra man i stil med My Morning Jacket. Påminde också om War On Drugs men med lite kortare låtar. Neil Young är nog en förebild för Timothy. Efter 45 min körde Timothy en sololåt.

Det var en påtagligt taggad ledare som flera gånger tackade oss för att vi kommit för att höra dem. Spelglädjen var stor och det lät väldigt samspelt. Trots att Timothy på denna turné har tre nederländska musiker med sig som han inte spelat med varken på skiva eller live innan.

Blev ca 80 min inför drygt 300 personer. Före dem Jenny O från Los Angeles solo i 30 minuter där hon körde egna låtar med elgitarr i ganska frän stil. Jag hade sett henne tidigare uppe på Oceanen i december 2016 då hon var support till Robert Ellis och även gjorde någon låt ihop med honom

En glad person med en lite mer kanske förundrad Jenny O

Liveklipp från de båda akterna finns på mitt Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *