Anders F. Rönnblom & Bravado Bravado på Valand – Fredag 2 september 2022

Anders F. Rönnblom kom med sitt Bravado Bravado till Valand fredagen 2 september. Efterlängtat för mig som missade deras spelningar när det begav sig senast för dryga trettio år sedan för just denna epok i den mångsidige Rönnbloms karriär. Detta var tredje spelningen på denna turné.

Bravado Bravdo var ju den mer countryakustiska konstellation Anders hade på två album 1989-1990. Då med Jesper Lindberg på pedal steel/banjo och Fabian Månsson på gitarr. Till det andra albumet med BB hade även trummisen Björn Rothstein tillkommit. För den här återföreningen kompletterades de av Anders mångårige basist Björn Aggemyr.

Mycket folk inne, kanhända 150 personer och vi fick två set. Första klockade in på 43 minuter och andra på ca. 70 min. Vi fick faktiskt bara tre låtar ur Bravado-albumet från 1989 och inte ett enda ur det andra Boulevardminnen från 1990. Konstigt då jag tycker det är väl så bra om inte bättre. Nu blev det rejält rockigt med flera dueller på gitarr mellan Anders och Fabian. Långa Osårbar en av höjdarna här. Jespers pedal steel härlig att höra i mixen och banjon tog han fram på sista låt i första set Tolv tiggare.

Låtlista Första set

Ömhetsdesperado

Karusell

Mer än Amerika

Annabeeknox

Hon sköt en yuppie idag

Kyss min hand och min tambourine

Tolv tiggare

Andra set

Sammetsmorgondis

Tambourines & Lovers

Krokodillokomotiv

Joker

Kungarike

Osårbar

Extranummer

Din barndom skall aldrig dö

Jag kysste henne våldsamt

Europa brinner

Komedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *