The Zombies med succéspelning i Mölnlycke – Lördag 3 september 2022

The Zombies kom till Råda Rum i Mölnlycke denna lördagskväll 3 september. Första gången i göteborgsområdet sedan de var på Trädgårn 2009. Missade dem då men åkte till Stockholm och Fryshuset i november 2018 och såg dem som förband till Uriah Heep där.

Gruppen gör den här gången en kort Sverigeturné. KB i Malmö dagen innan och Nalen i Stockholm dagen efter. Sedan starten i början av 60-talet är två man kvar. Sångaren Colin Blunstone och hammondorganisten/elpianisten och huvudsaklige låtskrivaren Rod Argent. Båda nu i juni 77 år fyllda. Övriga medlemmar ikväll var Steve Rodford på trummor (med sedan 2001), Tom Toomey på gitarr (medlem sedan 2010) och danske Sören Koch (ny medlem precis när jag såg dem senast 2018)

Koch, Argent. Blunstone, Toomey och Rodford

De första tre låtarna kväll var alla från deras album Still Got The Hunger från 2015. Ett nytt album på gång och det blev tre ur detta under kvällen. Störst jubel när de gjorde fem låtar ur det klassiska 1968 utgivna Odessey and Oracle-albumet. (Se de fem i högerdelen av setlisten nedan). Sist av dessa klassikern Time Of The Season som ihop med hiten She’ s Not There fick mest jubel. Från Argents egna album fick vi en ca. tio minuter lång Hold Your Head Up. En låt från Colins skivor med Alan Parsons var en av kvällens bästa, Old And Wise. Vi fick också en cover av Miracles-låten You´ve Really Got A Hold On Me där de också sista minuten vävde in Sam Cookes Bring It On Home To Me.

En klart bra konsert på ganska prick 90 minuter inför sittande publik på ca. 450 personer. Bra ljud. Imponerande att Colin tar de höga tonerna ännu. Rod vass på orgel och vilka tidlösa låtar han skrivit genom åren.

Setlist

En kommentar Lägg till din
  1. Fantastiskt vilken kvalité de håller, jag hade önskat att en större publik hade fått ta del av en häftig konsert! Såg dem på 2009 på Trädgårn, lika bra då, men jag tror att Colin röst var ännu starkare nu. Publikkontakten, humorn och spelglädjen inte att förglömma och som sagt, tidlösa sånger. Både publik och band måste varit nöjda, en härlig sommarkväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *