Nynningen med Matilda Magnusson kom till Kungsbacka Teater – Söndag 29 januari 2023

Nynningen kom med sitt program En Dröm, En Längtan, En sång till Kungsbacka teater denna söndag 29 januari. Det är den turné de startade under 2020 ihop med Sven Wollter. I bandet idag är kvar sedan gruppen bildades 1971 sångaren/gitarristen Tomas Forssell och basisten Nikke Ström. I övrigt ikväll Matilda Magnusson på sång/akustisk gitarr, Thomas Jäderlund på saxofon/sång, Johan Lindström på gitarr och pedal steel och Mårten Magnefors på trummor.

Albumet För full hals från 1973 är Nynningens mest kända och konserten öppnade med två låtar därur; instrumentala Balladernas konst (där Jäderlund excellerar i långt solo) följd av Se så tyst det är i världen. Som avslutning i den här 1 timma 45 minuter långa konserten kommer också ännu tre ur albumet; Vilddjurens sång, Neva och allra sist titellåten För full hals.

Däremellan får vi en fin variation av låtar från diverse håll och inte alla inspelade av Nynningen. Tomas Forssell är sångare på många men än fler görs av Matilda Magnusson. Hon gör en fin insats i Monica Zetterlunds paradnummer Var blev ni av? som får ett härligt överraskande rockkomp modell Velvet Underground. Hon sjunger också Peps Persson-låten En del och andra.

Matilda sjunger vidare två Björn Afzelius-nummer (Medan bomberna faller och Visa i vargtimmen) och gör också de två låtarna Joe Hills Last Will och Balladen om Joe Hill. Dessa som Sven Wollter framförde med gruppen 2020.

Det ges också tre av Kent Anderssons texter; Genomskinliga hjärta, Vingen och Ingens hundar. Vysotskijs Sång om en vän var Wollters paradnummer men sjungs nu starkt av Jäderlund och Magnusson. Några låtar från Tomas Forssells soloalbum fanns också med.

Nytillskottet Johan Lindström och hans pedal steel-spel gör mycket för de dina arrangemangen och stämningen i flera av låtarna ikväll. Han är förstås också driven på elgitarr. Excellent ljud som alltid i Kungsbacka teater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *