American Aquarium i intensiv konsert på Pustervik – Onsdag 22 februari 2023

American Aquarium spelade inför dryga 200 personer uppe i Pusterviks matsal onsdag 22 februari. Första gången i Göteborg men jag har sett dem i Falkenberg såväl 2017 som 2018. Ett starkt liveband redan då och sedan dess har de gett ut en rad album.

Gruppen leds av sångaren, gitarristen och låtskrivaren BJ Barham från North Carolina. Den nu 38-årige BJ är i toppform ikväll. Med fem musiker i bandet från diverse sydstater får vi en tämligen rockig kväll med högklassig Americana-musik. Men det finns också plats för lugnare låtar och han har kvar den stil som kan påminna om Jason Isbell, vilken ju producerade deras album Burn.Flicker.Die från 2016.

Barham har äntligen efter många medlemsbyten fått ett verkligt samspelt band. Medlemmar ikväll Shane Boeker på gitarr/sång. Christoffer Cottney på keyboard, Ryan Van Fleet på trummor, Alden Hedges på bas/sång och på pedal steel Neal Jones. Den senare kunde gärna fått ha mer framträdande roll kan tyckas, men de är ju inte något countryband heller direkt.

Shane Boeker har funnits med i bandet sedan 2018, Van Fleet, Hedges och Jones från 2020 och därmed på de fyra senaste albumen Lamentations (2020), Slappers, Bangers & Certified Twangers: Volume One och Volume Two (båda 2021) och Chicamacomico (2022) .

Det gick ca. 80 minuter innan de gick ut och BJ kommer då in och gör två låtar solo. Den andra med ett långt snack om förlusten av sin mamma och låten Happy Mother´s Day.

Låtlista nedan från Falkenberg söndag 19 februari har jag lånat från Göran Hällerstål. Den stämmer nog helt med vad vi fick i Göteborg dit de kom efter spelningar i Stockholm och Oslo. Sist står BFD som står för Burn.Flicker.Die. Bästa låt ikväll för min del. Efter den kom extranumren

Först fick vi 30 minuter med singer/songwritern Kirby Brown som hade ursprung i Texas men lär vara bosatt i New York. Tyvärr mediokert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *