Den engelske bluesmusikern Victor Brox död – Måndag 20 februari 2023

Bluessångaren, låtskrivaren och musikern Victor Brox avliden den 20 februari i en ålder av 81 år. Han föddes i Ashton-under-Lyne, Lancashire den 5 maj 1941 och hade Manchester som sin bas. Han behärskade flera instrument som trombon, keyboards och gitarr.

The Aynsley Dunbar Retaliation

Han var huvudsångare och även organist på bluesrockgruppen The Aynsley Dunbar Retaliations alla fyra LP åren 1968-70. Dunbar var trummisen i bandet och här var Brox också med om att skriva mycket av materialet.

Victor Brox längst upp t.h

Han spelade sedan i egna band som bl.a Victor Brox Blues Train och drev musikklubbar i Manchester. Han kom att genom decennierna att jobba med många av de främsta inom brittisk bluesmusik. Dessutom kan nämnas hans insats som Caiaphas på originalinspelningen av Jesus Christ Superstar 1970.

Dottern Kyla Brox har sedan länge en fin karriär inom bluesmusiken.

Kyla Brox i Trollhättan oktober 2018

Kyla och jag backstage på Åmåls Blues Fest i juli 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *