Lee Fields bjöd på energisk gammal god soulshow på Pustervik – Lördag 25 februari 2023

En soulfest med Lee Fields & the Expressions i Pusterviks stora klubb denna lördagskväll 25 februari. Lee är född i april 1950 i North Carolina, flyttade som 19-åring till New Jersey där han sedan dess har haft sitt hem. Han var en fröjd att höra och se. En härligt stark scenpersonlighet.

Detta var Lees första spelning i Göteborg och han hade med sig sexmannabandet The.Expressions som inledde med ett instrumentalnummer i gammal god klassik stil innan Lee kom in. I bandet spelade Joseph Crispiano (gitarr), Benjamin Trokan (bas), bröderna Toby Pazner (keyboard) och Evan Pazner (trummor) och blåssektion bestående av Jason Colby (trumpet) och Frederick DeBoe (saxofon). Den senare leder även Freddy DeBoe Band som med dessa musiker ofta inleder Lee fields konserter med eget set. De har kompat många av skivbolaget Daptones artister på skiva och live.

Lees röst var i klass med James Browns. Egna starka låtar med flera av dem från 2022 års album Sentimental Fool. De flesta uptempo men också några åt balladhållet till som den bluesiga What Did I Do.. En timmas show plus ett långt extranummer i den fina Honey Love.

Ca. 350 personer i publiken jublade. Det är ju sällan vi får uppleva liknande äkta soulkonserter på klubb här.

. Låtlista

 1. Don’t ever leave me
 2. You can count on me
 3. I Still Got It
 4. Love Comes and Goes
 5. Standing by Your Side
 6. Sentimental Fool
 7. Got to get through to you
 8. What did I do
 9. Two jobs
 10. Forever
 11. Money I$ King
 12. Faithful Man
 13. Honey Dove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *