Härlig countrykväll på Pustervik med JP Harris, Chloe Edmonstone och John R. Miller – Tisdag 21 mars 2023

JP Harris på sång och banjo med Chloe Edmonstone på fiol var först ut denna tisdagskväll i Pusterviks matsal inför kanske närmare 100 personer. Det var bluegrass/Old timey Appalachian-country i den här delen. Låtarna finns på JP Harris senaste album Don´t You Marry Me No Railroad Man där det är Chance McCoy som spelar fiddle.

JP har spelat i Göteborg flera gånger tidigare. Senast här i matsalen 2017 hade han fullt band och körde Honky Tonk. Samma år på våren spelade han med Chance McCoy uppe i Oceanen.

Den nu 40-årige JP har rösten för det här materialet, han har musikaliteten och är skicklig på banjo. Han är också alltid härlig i sina mellansnack. Vilken pondus han har här. Chloe var på sin första Europaturné och var väldigt driven på sin fiol, sjöng även stämmor samt en låt lead i slutet, gamla Sittin´ On Top Of The World.

Andra delen var med singer/songwritern John R. Miller från West Virginia vid sidan av Chloe Edmonstone. Från honom sydstatscountry i stil med Guy Clark och Townes Van Zandt. Hans röst och texter okay, men tyvärr var väl inte låtarna tillräckligt originella. Det var också något med fiddle till gitarrspelet i alla låtar som inte riktigt passade i längden. Eget material från Miller ur hans andra albumutgivet 2021 på Rounder, låtarna Borrowed Time och Shenandoah Shakedown var bra, men bäst var nog covern av Commander Cody & His Lost Planet Airmens härliga (Down To) Seeds & Stems (Again).

Till sist fick vi tre stycken låtar med alla tre. Det var verkligt lyckat. Chloe fick sjunga låten jag nämnde ovan och de gjorde allra sist en underbar version av Blaze Foleys låt Clay Pigeons.

De tre har varit ute i tre veckor på turné runtom i Europa. Detta var visst 16;e spelningen.

Låtlista för JP Harris

Låtlista John R. Miller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *