Courtney Marie Andrews med band i succéspelning på Pustervik – Torsdag 23 mars 2023

Courtney Marie Andrews kom tillbaks till Pustervik denna torsdagskväll 23 mars. Nu för första gången med fullt band. Hon har en röst som en ängel, är strålande gitarrist (spelar lika delar el- och akustisk gitarr samt även piano mot slutet) och trollbinder publiken från start. Många låtar från senaste albumet Loose Future, men förstås även äldre favoriter som How Quickly Your Heart Mends, Irene och It Must Be Someone Else´s Fault. Se låtlista längst ned i inlägget,

Det var Americana och rock i blandning med kanske lite överraskande rivig rock i några låtar. Hennes gitarrist hade lite av Daniel Lanois stil. Han alternerade med piano. Courtney har sin enormt starka låtskatt som nu i flera fall växte extra med stämsång från bandet.

Efter knappa halvtimman gick bandet ut och hon körde ett solonummer. Hon har i botten en folkmusikstil som kan påminna om Joan Baez och Emmylou Harris emellanåt. På den länga versionen av av Old Flowers när hon satte sig vid pianot var det däremot mer fullt drag. Det blev till slut 95 minuters konsert inför ca. 400 personer. Succé.

Låtlista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *