James Yorkston & Nina Persson i Stenhammarsalen – Söndag 7 maj 2023

James Yorkston och Nina Persson kom till Stenhammarsalen denna söndagskväll 7 maj. Den skotske 51-årige singer/songwritern har nyligen gett ut albumet The Great White Sea Eagle med Nina som duettpartner. På det spelar Stockholmsbandet The Second Hand Orchestra. Nu ikväll fanns dock bara basisten Daniel Bengtsson med dem. Denne spelade även piano på extranumren.

James satt vid pianot de första 25 minuterna innan han gick över till gitarr. Det var helt klart James som styrde konserten. De båda sjöng fint tillsammans men jag hade velat ha Nina lite mer framträdande. De kom från en spelning i Oslo och skulle till Fasching efteråt. Då med ett större band i kompet. Synd vi inte fick detta.

Vi fick alla låtarna från deras gemensamma album plus två låtar från det album James gjorde med Second Hand Orchestra utan Nina 2021; Choices Like Wide Rivers och There Is No Upside. Blev ca. 75 minuter lång konsert inför lite dryga 300 personer.

Låtlista

With Me With You

A Sweetness in You

An Upturned Crab

Pieter Paulo van der Heyden

Mary

The Heavy Lyric Police

Keeping Up with the Grandchildren, Yeah

Choices Like Wide Rivers

The Harmony

A Hollow Skeleton Lifts a Heavy Wing

Sam and Jeannie McGregor

Hold Out For Love

There Is No Upside

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *