The Offspring på Lisebergs stora scen – Tisdag 6 juni 2023

The Offspring från Kalifornien kom till ett soligt Liseberg denna tisdag 6 juni. Fem man på scen och bandet körde sin kända punkartade rock’n’roll stil. Sångare/gitarrist och låtskrivare Dexter Holland bildad bandet i Garden Grove 1984 och året efter kom gitarristen Kevin “Noodles” Wasserman in i bandet. Sedan 2019 är Todd Morse basist medan unge trummisen Brandon Pertzborn är helt ny för året. För scenshower har de en gitarrist/percussionist/bakgrundsångare som sedan 2019 är Jonah Nimoy.

De hade spelat på Liseberg 1999 och 2018 men annars var första Göteborgsspelningen i Musikens Hus 1994 och de hade även spelat i Eriksbergshallen 1995. För mig var det dock första spelningen.

De har verkligt många egna starka låtar som alla har en snärtig popig punkstil och vi fick förstås de givna hitsinglarna. Alla är skrivna av Bryan “Dexter” Holland. De har alltid pekat på Ramones som en influens och vi fick som enda cover höra Blitzkrieg Bop.

Jag tyckte konserten onödigt tappade fart halvvägs in när Noodles körde ett allt för långt publikfriande tjöt. De körde i ca. 70 minuter med två extranummer och fick stark publikrespons inför ett utsålt Liseberg och säkerligen uppåt 12 000 personer.

Låtlista

 1. Come Out and Play
 2. All I Want
 3. Want You Bad
 4. Staring at the Sun
 5. Hit That
 6. Hammerhead
 7. Bad Habit
 8. Noodles spelade här korta intron till Iron Man / The Trooper / Sweet Child o’ Mine / In the Hall of the Mountain King
 9. Blitzkrieg Bop
 10. Gotta Get Away
 11. Why Don’t You Get a Job?
 12. (Can’t Get My) Head Around You
 13. Pretty Fly (for a White Guy)
 14. The Kids Aren’t Alright
 15. You’re Gonna Go Far, Kid
 16. Self Esteem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *