Sierra Ferrell tillbaka till Pustervik med en show i världsklass – Onsdag 23 augusti 2023

Sierra Ferrell återkom till Pustervik denna onsdag 23 augusti. Hon var på samma scen i juli 2022 med två musiker. Nu som då med Oliver Bates Craven på fiol/elgitarr (ifjol även på mandolin) och Geoff Saunders på ståbas men utökat med Joshua Rilko på mandolin.

Sierra spelade själv akustisk gitarr men från en halvtimma in också flera med fiddle. Ett enormt sväng här ikväll toppat med den klockrenaste röst man hört på länge inom countrymusiken. Med ett härligt twangigt darr också. Den nu precis 35 år fyllda Sierra är uppväxt i Charleston, West Virginia, men åkte redan från tidiga tjugoårs-åldern runt i USA som gatumusiker .Numera Nashville-baserad.

Vi får Americana,,bluegrass och Old timey-country. En gyllene röst fick ett perfekt komp med fiddle, mandolin och ståbas. Sierra på fiddle också på alla bluegrass-numren.

Vi var kanske lite över 700 personer inne och vi fick drygt 85 minuter som flög iväg. Det var stort jubel efter låtarna och vi har upplevt en kommande världsstjärna. Det måste väl ligga ett större genombrott runt knuten för henne.

Hon har en enorm kapacitet och gör egna underbara låtar. Hon har en sådan självklar pondus och det märks på hela hennes scenstil att hon också vet om vilken guldröst hon har.

Hon har ännu bara ett album aktuellt; Long Time Coming på Rounder Records från 2021 – plus två CD hon gav ut på eget bolag åren 2014 resp.2018. Jag frågade henne vid ett kort möte efter konserten om nästa album och det skulle komma först nästa år. Jag måste få det att bli riktigt bra, sade hon. En singel ur det skulle dock komma digital nu inom kort.

Egna låtar ikväll förutom vissa bluegrass-klassiker och den sköna covern av John Andersons låt Years samt extranumret Seven Spanish Angels

Flera korta videor kan du se på mitt facebook.

Låtlista

 1. Making My Way
 2. Silver Dollar
 3. Bells of Every Chapel
 4. Why’d Ya Do It
 5. West Virginia Waltz
 6. Far Away Across the Sea
 7. I’d Do It Again
 8. Fox Hunt
 9. Rosemary
 10. Lighthouse
 11. Lonesome Feeling (The Osborne Brothers cover)
 12. I Can Drive You Crazy
 13. The Garden (Tim O’Brien cover)
 14. Years (John Anderson cover)
 15. Don’t Let Your Deal Go Down(Charlie Poole & The North Carolina Ramblers cover)
 16. Whispering Waltz
 17. Jeremiah
 18. In Dreams
 19. Seven Spanish Angels (Willie Nelson cover)

Först fick vi 40 minuter folkmusikcountry med Kelsey Waldon med Libby Weitnauer på fiddle. Kelsey från lilla staden Monkey’s Eyebrow i Kentucky är nu 39 år och albumdebuterade 2010,.Hon hade precis börjat ett samarbete med John Prine när denne gick bort 2020, men har nu gjort tre album utgivna på dennes skivbolag Oh Boy Records mellan 2019-2022. Det senaste No Regular Dog producerat av Shooter Jennings.

Nu mycket bättre än i Falkenberg veckan innan då hon var jet-laggad. De har ett fint samarbete Kelsey och Libby. Vi fick en cover av Busted, ,annars eget. Season´s Ending tillägnade hon John Prine.

Låtlista

 1. Very Old Barton
 2. Tall and Mighty
 3. Backwater Blues
 4. Dirty Old Town
 5. No Regular Dog
 6. Sweet Little Girl
 7. Busted
 8. Season’s Ending
 9. All By Myself

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *