Proggrockarna Big Big Train kom till Stora Teatern – Måndag 28 augusti 2023

Det brittiska bandet Big Big Train kom till Sverige för första gången. Premiären var på Stora Teatern i Göteborg måndagen 28 augusti med en andra spelning några dagar senare på Fryshuset Klubben i Stockholm. Det var proggmusik av den gamla skolan som vi minns från bl.a Genesis. Vi var ca 350 personer i publiken och det var stort jubel över låtarna. Ett efterlängtat besök för proggmusikfans.

Det här bandet har rötter ända bak till 1990 i Bournemouth ,England men har inte turnerat ens i Storbritannien för fullt förrän 2016. Det var ett internationellt band ikväll med medlemmar från USA, Storbritannien, Italien, Sverige och Norge.

Ny sångare sedan ifjol är italienaren Alberto Bravin från gruppen PFM. I övrigt trummisen Nick D’Virgilio (Genesis, Spock’s Beard, Tears For Fears), svenske gitarristen/keyboardisten Rikard Sjöblom (Beardfish, Gungfly), violinisten Clare Lindley (Stackridge), basisten Gregory Spawton, keyboardisten Oskar Holldorff (Dim Gray) och italienska gitarristen Maria Barbieri. Till detta hade de fyra blåsare på scen. Spawton ende medlem som varit med från starten och också en flitig låtskrivare. Trummisen hade spelat med dem sedan 2010 och Sjöblom har varit med sedan 2014.

De var ute på vad de kallade The Journey Continues-turné och vi fick också flera låtar från kommande Ingenious Devices inspelat i Italien.

Låtlista

 1. Folklore
 2. The Connection Plan
 3. Oblivion
 4. Hedgerow
 5. Curator of Butterflies
 6. Summoned by Bells
 7. Drums and Brass 2023
 8. Brooklands
 9. A Boy in Darkness
 10. Apollo
 11. Love is the Light
 12. Victorian Brickwork

Förband var unga norska proggrockbandet Dim Gray ledda av keyboardisten/sångaren Oskar Holldorff som senare även spelade med i Big Big Train.

!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *