Daniel Romano´s Outfit kom från Kanada till Pustervik – Tisdag 29 augusti 2023

Rockigt värre med när Daniel Romano´s Outfit kom till Pusterviks stora scen tisdagen den 29 augusti. Kanadensare alla utom Daniels hustru Carson McHone från Austin. Samma sättning som förra året en lördagskväll i juli på Pustervik. Med Outfit-bandet var han även här 2019 och första gången vi kunde höra Daniel i Göteborg var uppe i Pusterviks matsal 2014, då i en mer country/singer/songwriter-stil. Publik idag kanske runt 400 personer.

Det blev en fartfylld konsert då de lät alla låtar gå i ett utan direkta pauser. Daniel är en verkligt driven gitarrist och bandets framtoning ger mig klara vibbar av Bob Dylan modell Rolling Thunder Revue-tiden i låtarna och även med Daniels sätt att sjunga plus då den typen kör från tjejerna. Dock inget munspel och ingen folkrock. Många bra låtar men blev lite jämntjockt sound kanske beroende på det hårda trumspelet från Ian Romano.

Det var en kort show på 50 minuter. Men de hade å andra sidan alla spelat bakom Julianna Riolino med hennes låtar i 30 minuter innan.

LÅTLISTA från dagarna innan i Amsterdam. Vi fick dock inte alla dessa men många kanske.

 1. Nocturne Child
 2. Sucking the Old World Dry
 3. Impossible Green
 4. Animals Above Our Town
 5. Long Mirror of Time
 6. Nerveless
 7. Hunger Is a Dream You Die In
 8. First Yoke
 9. Hawks Don’t Share(Carson McHone sång)
 10. Downhill
 11. I’m Alone Now
 12. Maggie
 13. Roya
 14. That’s Too Rich
 15. Generation
 16. Modern Pressure
 17. Empty Husk
 18. Original Light

Julianna Riolino sjunger och spelar gitarr i The Outfit-bandet men har också nu ett eget album ute. Hon fick nu en halvtimma med mestadels ganska rockigt material. Daniel Romano spelade här några väldigt fina solon bakom henne och Carson McHone låg på med körsång.

Troligen var det dessa låtar hon spelade från hennes album All Blue.

 1. Thistle and Thorned
 2. Hark!
 3. Why Do I Miss You
 4. If I Knew Now
 5. Long Feeling
 6. Isn’t It A Pity
 7. Queen of Spades
 8. Lone Ranger

Först fick höra ett kortare set från Toronto-rockbandet Weird Nightmare. Sångare och gitarrist Alex Edkins.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *