Edda Magnason och Svavar Knútur kom till Kungsbacka Teater – Onsdag 20 september 2023

Edda Magnason kom till Kungsbacka Teater denna onsdag 20 september. Med en solokonsert. Hon började med att läsa en dikt av Jacques Werup (hennes granne en gång i barndomens Ystad) där hon kompade lite lätt på piano.

Hon hade också flera fina mellansnack när hon gick fram på scen där hon bl.a avspänt berättade om hur hon fick rollen i filmen om Monica Zetterlund för dryga tio år sedan, Den som gav henne en Guldbagge och visst internationell berömmelse.

Det är däremot inte jazzmusik Edda gör alls. Det är bara eget material. Hon har inte gett ut särskilt många skivor, men i år kom albumet Seven songs och hon gjorde flera ut detta. Det finns drag av Joni Mitchells musik, inland lite av kabaret-stil. Eurydike-sången har hon i år framfört på Werlmand Opera i Karlstad i nyskriven pjäs.

Låtltitlar i ordning som jag uppfattade det. Flera titlar saknas dock i den ca. 65 minuter långa konserten.

Shoes On Shattered Grass

Polar Bear

Game Of Gain

Eurydike song

Sans

Karaoke

Walking

Friday Rhapsody

Tune Of A Crooner

Inledde kvällen gjorde islänningen Svavar Knutur. En singer/songwriter som först gav oss tre låtar på isländska därefter på engelska. Han var lite hämmad av att ha skadat sin vänsterhand dagen innan, men man förstår att han var skicklig gitarrist.

Det blev en rätt trevlig stund med Svavar där hans humor kom fram mellansnacken.

Konserten blev till 45 minuter och och han tog fram en ukulele på ett nummer. Eget men avslutningen var en annorlunda cover, nämligen-Abbas låt When All Is Said And Done.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *