Billy Bragg kom till Pusterviks stora scen – Söndag 24 september 2023

Billy Bragg kom med två musiker till Pustervik stora klubben söndagen 24 september. Men först en hela 40 minuter lång film med klipp över hans karriär eftersom han nu är ute på en 40 års-jubileumsturné – The Roaring Forty Tour. Sverigepremiär ikväll och Berns, Stockholm två dagar senare.

Det är femte gången jag ser honom live sedan första i Roskilde 1985. Han har samma glöd och engagemang på scen och i sina mellansnack som alltid. Nu 65 år fyllda. Han nämnde sin gitarr, en Gibson årgång 1957 jämnårig med honom själv.

Vi fick hans klassiker där Levi Stubb´s Tears och Greetings To The New Brunette alltid är bra och Sexuality hade han uppdaterat texten till. Några nyskrivna som Ten Mysterious Photos, Mid-Century Modern och Rich Men Earning North Of A Million var också bra. En enda låt från Wilco-samarbetet med Woody Guthrie-låtar kom och det var Way Over Yonder In The Minor Key. Han nämnde Woodys namn vid flera tillfällen i sina prator.

Efter 90 minuter ordinarie set kom han in solo för extranummer Som var hela hans debutalbum Life´s A Riot … från 1983. Sju låtar på sjutton minute på skiva då och det fick vi nu också. Han flyttade om ordningen och lade förstås hitsingeln A New England sist och här var det stort jubel efter den.

Han har kvar sin publik och har fått många nya generationer. Utsålt liksom på de två senaste spelningarna på Pustervik 2013 och 2017. Uppemot 900 inne ikväll. Det som var negativt var att den som såg hela filmen och sedan konserten fick stå upp hela 2,5 timma utan paus. Filmen hade passat bra att visa för sittande publik hellre.

Låtlista

 1. The World Turned Upside Down
 2. A Lover Sings
 3. Way Over Yonder In The Minor Key
 4. Ten Mysterious Photos
 5. King Tide And The Sunny Day Flood
 6. Sexuality
 7. Mid-Century Modern
 8. Levi Stubb´s Tears
 9. Rich Men Earning North Of A Million
 10. Greetings To The New Brunette
 11. I Will Be Your Shield
 12. Tank Park Salute
 13. All You Fascists Are Bound To Lose
 14. There Is Power In A Union
 15. Waiting For The Great Leap Forwards
 16. The Busy Girl Buy´s Beauty
 17. Richard
 18. Lovers Town Revisited
 19. The Man In The Iron Mask
 20. The Milkman Of Human Kindness
 21. To Have And To Have Not
 22. A New England
En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *