Amanda Ginsburg med storband på Draken – Söndag 22 oktober 2023

Amanda Ginsburg med sin pianist Filip Ekestubbe och Göteborg Jazz Orchestra (20 musiker) denna söndagskväll 22 oktober i biografen Drakens fina salong. Cirka 350 personer i publiken. Godkänt med tanke på konkurrensen med ett slutsålt Stora Teatern för Angelique Kidjo samma kväll.

Amanda Ginsburg slog igenom 2018 när hon blev Grammis-vinnare i kategorin Årets Jazz för sitt debutalbum Jag har funderat på en sak. Så här långt in i karriären har hon inte gett ut många skivor men blivit en säker liveartist. Hon ger ett verkligt ungdomligt och fräscht intryck och har timing för jazz och klarar storbandskompet bra.

Konserten startade med ett längre stycke från GJO; Tuning Up först gjord av Toshiko Akiyoshi-Lew Tabackin Big Band 1978. Varefter Amanda och Filip kom in. Det var mest egna låtar från dem själva och då alltid med Amandas egna texter under kvällen, men i första set också två covers ; en snabb Secret Love och svängiga The Second Time Around. Den senare bl.a inspelad på LP av Monica Zetterlund med Thad Jones/Mel Lewis storband 1978. I andra set kom även The Groove Merchant från samma album och i en presentation beskrev Amanda med värme sin beundran över Monicas sångstil.

Första numret efter paus var fina Flykten från vardagen gjord på kvartett utan storbandet. När bandet kom in därefter fick vi Innan dagen kommer in. På det gjorde GJO själva Quincy Jones-numret Stockholm Sweetnin´.

Kvällen avslutades på bästa sätt med Min bild och extranumret En kväll i september.

Låtlista
Tuning Up
Varannan minut
I de många valens land
Secret Love
The Second Time Around
Vem är du?
Flykten från vardagen
Innan dagen kommer in
Stockholm Sweetnin´
The Groove Merchant
Min bild

Extra:
En kväll i september

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *