Keyboardisten Leif Larson död- Januari 2024

Keyboardisten, låtskrivaren och producenten Leif Larson avliden. Han föddes 1956 och växte upp i Farsta, Stockholm, Känd för samarbeten på skiva med bl.a Louise Hoffsten, John Holm, Pugh Rogefeldt., Björn Skifs, Harpo, Sanne Salomonsen, Marie Bergman och Marie Fredriksson.

Han spelade med progrockgruppen Dice som 1978 kom med ett album som uppmärksammades bl. a i Japan.

Leifs första solosingel Sprucken spegel kom 1982 på Metronome.

Den följdes upp med ett album där de bägge singellåtarna fanns med.

Bland många livespelningar finns de med Björn Skifs i Badrock som genomfördes under hela sju somrar på 1980 och 1990-talet. År 2016 när Badrock fyllde 30 år återförenades de och en konsert visades på SVT. Leif producerade och skrev en hel del musik för och med Björn, bl.a sex av tio spår på albumet Zick Zack från 1988 varav singelspåret To Touch You ihop med Björn.

Jag fick höra Leif när han gjorde comeback i John Holms band under turné i augusti ifjol. Leif hade producerat Johns album Verklighetens Afton 1988. Nedan och översta bild från den spelningen vid Hwitan, Falkenberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *