Pontus Snibb´s Wreck of Blues kom till Esters i Kungsbacka – Torsdag 15 februari 2024

Besök från Malmö ikväll med trion Pontus Snibb´s Wreck of Blues på Restaurang Ester i centrala Kungsbacka. Med sin fader den rutinerade Håkan Nyberg på trummor och Kalle Johansson på bas. Den nu 48-årige Pontus är driven gitarrist och sångare och har skrivit mycket av materialet.

De blandar eget i bluesrockig stil med New Orleans-groove och Texasblues. Bland egna stack I´m Walkin´, (vilken även Charlie Musselwhite spelat in på skiva),Too Late To Die Young och You Had A Friend ut. Pontus spelar aldrig över med långa riff men imponerar och han har ett fint samarbete med sina musiker där det märks att far och son kan varandra efter väldigt många spelningar ihop,

Bland covers fick vi Strange Brew, I Can See Cleary Now, Ain ’t No Sunshine och Big Boss Man. Mot slutet en lång Parchman Farm där Pontus lade in riff från andra låtar med kända bluesgitarrister.

Vi fick två set om 45 min plus 65 minuter. Cirka 80-85 personer i publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *