Sven-Ingvars med showen Personligt på Lorensbergsteatern – Fredag 16 februari 2024

Premiär för Sven-Ingvars show Personligt på Lorensbergsteatern denna fredag 16 februari. De är så populära att det ges ytterligare fyra konserter här innan de fortsätter till bl.a Karlstad och Norge. Den här showen kördes redan i höstas och det är ett väl inövat koncept där de dock byter ut lite låtar här och där. Med skivinspelningar sedan tidigt 1960-tal finns här en repertoar utan dess like att välja bland.

Oscar Magnusson kom med i bandet redan 2006 och har efter pappa Sven-Eriks bortgång 2017 tagit över med den äran som frontman..I bandet bakom honom fanns Olle Nyberg keyboards/dragspel, Stefan Deland på bas, Klas Anderhell på trummor, nyaste medlemmen Mats Billinger på gitarr samt saxofonist/flöjtist.

I oktober ifjol kom ett andra album under Oscars ledning; Jag kan varken leva med dig eller utan dig. Vi fick efter inledande Månskensnatt i Åmotsfors fyra av låtarna därifrån; Kom vi går, Ett kärleksbrev, Framåt (tack & förlåt) och En liten bit av Värmeland.

Det blev några fler nyskrivna Oscar under kvällen men det är förstås de äldre låtarna publiken vill höra. Efter 25 minuter kom finstämda Anita, följd av Min Gitarr och ett rivigt medley med Luffarvisa/Te dans mä Karlstatösera/Det var i vår ungdoms fagraste vår. Nu var stämningen på topp redan och blev inte mindre när två av deras paradnummer kom redan nu; Torparrock och När solen färgar juninatten.

Bland låtar i mittpartiet fanns Byns enda blondin, Marie Marie, Fröken Fräken, Rör vid mig igen, Sommar och sol (önskelåt från en i publiken), en akustisk Två mörka ögon (med Oscar och Mats sittande) och Landsvägmaja (ur Man borde inte sova-albumet). Vi fick också ur senaste albumet Låt gå (ingenting att göra åt), Hjärtats röst och hyllningslåten till pappan Röda trådens slut.

Slutdelen var stark från Så många mil, så många år och de avslutande Börja om från början, Jag ringer på fredag och en lång Någon att hålla i hand.

Showen klockade in på ganska precis två timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *