Steve Harley död – Söndag 17 mars 2024

Sångaren och låtskrivaren Steve Harley avliden i Suffolk, England vid 73 års ålder. Han föddes under namnet Stephen Nice i Deptford, London den 27 februari 1951. Han slog igenom med gruppen Cockney Rebel och hade därefter en solokarriär.

Cockney Rebel bildades i London 1972 och fick ut sitt debutalbum THe Human Menagerie i november 1973, (bild ovan). den innehöll singellåten Sebastian. Det andra albumet The Psychomodo kom 1974 och här fanns hitsinglarna Mr Soft och Judy Teen. Båda Top 10-hits i England.

Till tredje albumet The Best Years Of Our Lives 1975 hade gruppnamnet ändrats till Steve Harley & Cockney Rebel och de flesta medlemmarna var utbytta. Här finns hans största hit singel Make Me Smile (Come Up And See Me). Listetta i England.

Gruppen kom till Göteborgs Konserthus i mars 1976. Samma kväll som Fats Domino spelade i Scandinavium så jag missade dem tyvärr.

Från 1977 droppade han gruppnamnet och spelade in många skivor i eget namn. Den sista större hitsingeln var The Phantom Of The Opera 1986, en duett med Sarah Brightman.

Harley hade genom åren en stark profil som artist i Storbritannien och turnerade flitigt. Fram till sommaren 2023 då han drabbades av cancer. Hans sista album var Uncovered från 2020 med just covers. 

Ett liveklipp från London 1984

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *