Mark Spiro död – Torsdag 28 mars 2024

Den amerikanske låtskrivaren, sångaren och skivproducenten Mark Spiro avliden. Han föddes den 28 mars 1957 i Seattle,Washington och var mycket framgångsrik inom melodisk rock/AOR med start på 1980-talet.

Mark flyttade till Los Angeles i 20-årsåldern och kom genom åren att skriva låtar för många storsäljande artister som ex, John Waite, Heart, Laura Branigan, REO Speedwagon, Bad English, Julian Lennon, Lita Ford och Giant. Som musiker har han även samarbetat med artister som bl.a Steve Perry, David Lee Roth och Rick Springfield.

Han fick sitt större genombrott 1986 när en av hans låtar inspelad av Cheap Trick kom med på soundtracket till Top Gun. Mark hade då verkat i Tyskland ett antal år som producent och hans första soloalbum In Stereo kom ut på tyska Ariola 1986.

År 2020 gav Frontiers Records ut samlingsalbumet 2+2=5: Best of + Rarities med material som spände från Marks soloalbum från 1996 års Now Is Then, Then is Now till It’s a Beautiful Life från 2012 .

Marks sista album blev Traveling Cowboys utgivet 2021 där första singeln var 7 Billion People där han sjöng en duett med Julian Lennon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *