Songs Of Boda + Christian Kjellvander på Pustervik – Lördag 4 maj 2024

Den här lördagskvällen 4 maj på Pustervik hade lockat dryga 250 personer. Det började med bandet Songs Of Boda. Fem personer i gruppen bakom sångaren/gitarristen/låtskrivaren Daniel Skoglund. Bandet har gett ut album sedan 2017 och kom i november ifjol med sitt femte Luxury Items. Det var mest låtar ut detta ikväll

Daniel förvaltar väl en singer/songwriter-stil i botten men har ett mer groovigt och fylligt sound när han väl spelar med hela sitt band. Hans röst är skön och stark och han är en duktig gitarrist. Soundet blir lite annorlunda mot andra i Americana-stil genom att saxofon/klarinett/flöjt används flitigt. Det blev drag Frank Zappas musik på flera låtar men annars en del av Neil Youngs sköna häng. Skickliga musiker i bandet.

Bland låtar ur nya albumet stack särskilt Thief Liar Traitor och Egyptian Ratscrew ut. Men alla låtar i det nära 55 minuter långa setet var bra.

Christian Kjellvander var huvudakt och kom med tre musiker Jag hörde honom senast på Lisebergs lilla scen 2019 varefter han gett ut två album. Det senaste Hold Your Love Still kom ifjol.

Han har en väldigt stark baryton röst och den påminner om Bil Callahan. Det börjar med en hela åtta minuter lång låt. Det blev en konsert på ca 85 minuter som blev väldigt intensiv i längden med hårt tryck från Christian på gitarr emellanåt.

Indierock av detta slag är inte lätt att bedöma för mig. Särskilt som jag inte lyssnat in mig på Kjellvanders skivor på det senaste. De skapar ikväll en stämning men publikfriande är det i vart fall inte. Hans tid med mer åt singer/songwriter som jag hörde honom göra en gång solo i Stockholm 2012 före Kris Kristofferson kändes väldig långt borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *