Leon Russell död

Ännu en av de stora amerikanska artisterna borta. En stor stilbildare. Jag fick iallafall se honom vid två konserter. I fina Amager Bio, Köpenhamn 3 juli 2011 och på Trädgårn i Göteborg 25 mars 2012.

Jag var helt salig nere i Köpenhamn. äntligen en livekonsert med mannen som i början av 70-talet var så fantastiskt stor favorit för min del. Han hade ett ganska bluesorienterat band och satt vid sin keyboard hela tiden, Överraskande bra bett i rösten och det var en härlig upplevelse. Det var som att höra en amerikansk jukebox med så många gamla R&b-favoriter utöver hans egna klassiker. Göteborg året efter blev lite av en repris, hans hälsa hade sviktat ännu något och konserten var 10 min kortare, hans gitarrist Chris Simmonds gjorde en egen låt, Träffade Leon vid hotellet dagen efter, Frågade bl,a om hur han skulle fira den kommande 70-årsdagen någon vecka senare . It´s taken care of , sade han, Frågade också om han mindes sitt besök i Göteborg på 70-talet mm, Han var inte helt frisk och kördes i rullstol över gatan bort till centralen där han sattes på ett tåg för sin konsert på Kulturbolaget i Malmö.

082  083

2 kommentarer Lägg till din
 1. Vi såg Leon i mars i år (2016) när vi var på roadtrip genom Texas mot Louisiana. Han spelade i lilla Luckenbach som är en fantastisk liten konsertanläggning mitt ute i ingenting, dock nära Fredericksburg i Texas Hill County. Leons röst var kraftfull, men åldrad och han körde ett effektivt uppträdande på ca 1 timme. Grymma kompmusiker som var mycket yngre än han själv. Russel var i fin form, inför extranumret reste han sig bara från flygeln och sa You know that Im not much for walking och satte sig och körde igen. En kul kväll att minnas för det färgstarka klientelet som var hemmapublik men mest för Leons röst och pianospel. RIP
  Missa inte att kolla vem som spelar i Luckenbach om du har vägarna förbi, skithäftigt ställe. Har ni tur dyker Willie Nelson upp, han har spelat där mycket genom åren!

  1. Hej Tarja
   Ursäkta sent svar
   Har varit i Austin fyra gånger men kom aldrig iväg till Luckenbach, Måste varit fräckt se Leon Russell där,
   Tyckte också han var överrasande kraftfull röstmässigt, Trots att han hade en ljus röst egentligen. Man förstod att han nog var fantastisk att se i sin krafts dagar. 1973 var han enligt Rolling Stone den allra bästa liveartisten i USA
   Minns också från mina Texasbesök att det alltid viskades om att Willie skulle dyka upp på klubbarna. När han kom tillbaka till Texas i början av 70-talet betydde det enormt mycket för texasmusiken, Outlawmusiken blev hipp,
   Vi får vara glada att ha Willie bland oss,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *