Courtney Marie Andrews imponerande singer/songwriter på Pustervik – Lördag 18 mars 2017

Courtney Marie Andrews ursp. från Phoenix, Arizona men numera baserad i Seattle kom till Pustervik lördag 18 mars. Det var klart större än intresse än förväntat och konserten flyttades från matsalen till Stora Scenen. I runda tal 300 personer hade hittat dit och det var nog mycket tack vare de fina recensionerna för hennes nya album Honest Life.

Detta hennes femte album kom ut redan 2016 i USA och omskrevs som ett av årets starkaste, det hamnade på årsbästalistorna hos tidskrifterna American Songwriter och Rolling Stone och har redan belönats med toppbetyg i såväl Uncut som Mojo. Rolling Stone har också utsett henne till en av “10 New Country Artists You Need to Know”.

På scen hade den 26-åriga sångerskan med sig steel-gitarristen Bryan Duste. Precis perfekt kompinstrument till hennes egna fina gitarrspel. Det här var en singer/songwriter som hittat sin stil och kom med riktigt starka egna låtar. Med steel blev det förstås countryvibbar men drog mer åt en folk/songwriter stil. Klart inspirerat av Townes Van Zandt, men med låtar gjorda som om det vore Joni Mitchell som framförde dem. Texterna var också ett stort plus. Detta är en artist vi redan nu kan hylla men som har potential för stordåd framöver. Hon kunde variera sin röst på ett underbart sätt.

Under den nästan precis en timma långa konserten var hon ensam med sin gitarr i fem av låtarna. Kanske imponerade hon där som allra mest. Hennes röst var klar och stark och gitarrspelet i t.ex längsta låten Irene lysande. 15 Highway Lines, Table For One och titellåten var bland de allra bästa.

Jag fick ett kort möte efter konserten och på min fråga om förebilder sade hon direkt Townes Van Zandt. Men nämnde också Odetta och Aretha Franklin. Hon berättade också att hon varit i Göteborg en gång tidigare som gitarrist bakom Damien Jurado. Hon var ute på en 30 dagar lång Europaturné och Göteborg var stopp nummer 26. Det märktes att hon och Bryan Duste från Portland, Oregon trivdes ihop. Denne hade före denna turné inte spelat med henne.

Låtlista med tack till Bosse Olsson

Asterisk efter innebär att Bryan Duste spelade steel


Sea Town *
Not The End
Woman Of Many Colors
Heart And Your Mind
Table For One *
Honest Life *
How Quickly Your Heart Mends *
15 Highway Lines
Irene
Let The Good One Go *
Rookie dreaming *
ENCORE:
Put The Fire Out *

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *