Nytt nummer av Sveriges jazztidning – Onsdag 11 november 2020

Jazz är numera namnet på den tidning som startades redan 1933 under namnet Orkesterjournalen. En period gick den under namnet OJ – Om Jazz och den är faktiskt världens äldsta jazzmagasin. Jazz utkommer med fem nummer per år och är tämligen välmatad med cirka 65 sidor,

Ashley Henry är en 29-årig pianist och kompositör med karibiska rötter och ett nytt talangfullt namn inom modern brittisk jazzscen. Han kom till Fasching för Stockholm Jazz Festival 10 oktober och är här presenterad med en kortare intervju samt på omslagsbild.

Den längsta artikeln är om basisten Kjell Jansson. Här får vi över sex sidor en verkligt fin historiegenomgång över jazzlivet i Göteborg från slutet av 60-talet fram til idag.

Ellen Andersson är en lovande ny sångerska som nu är ute med sitt andra album. Hon har specialiserat sig på nytolkningar av amerikanska standards.

Johnny Mandel dog tidigare i år och får i Jazz en stor artikel på en och en halv sida. En bra artikel av Peter H. Larsen om en av de stora amerikansk kompositörerna som dock inte primärt höll sig till jazzmusik. Jag skrev en artikel om Mandel i min blogg 1 juli.

Stockholm Jazz Festival gick i oktober och vi får sex sidor recensioner av årets konserter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *