Tom T. Hall död + Frank Zappa-dokumentär i SVT ikväll – Lördag 21 augusti 2021

Tom T. Hall avliden hemma i Franklin, Tennessee igår den 20 augusti. En av de absolut främsta countryartisterna någonsin i min bok. Han föddes som Thomas T. Hall 25 maj 1936. Så här skrev jag när han fyllde 85 år i våras.

SVT klämmer till med att visa en dokumentär om Frank Zappa ikväll kl 20 i SVT 2. Dryga två timmar och gjord 2020. Finns redan nu att se på SVT Play. De skriver följande om programmet.

Frank Zappa var ett musikgeni. Hans texter var också knivskarpa kommentarer till det sena 1900-talet. Samtidigt som han på många sätt var före sin tid, paradoxalt nog. I den här filmen öppnar hustrun Gail för första gången dörren till Frank Zappas privata arkiv. Fyllt av filmer, konsertinspelningar, opublicerad musik och intervjuer ingen hittills har fått se.”

Läs mer om Zappa på thezappamovie.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *